Contrabandă cu haine și semințe, în valoare de zeci de mii de lei

a

Angajații postului vamal Criva-Mămăliga (rutier) au contracarat două tentative de contrabandă cu seminţe de legume și articole vestimentare, în valoare de zeci de mii de lei.

Primul caz a fost înregistrat la pista de control ”intrare autoturisme”. Colaboratorii vamali au supus controlului minuțios un automobil de model ”Mitsubishi”, care se deplasa din Ucraina.

Ca rezultat angajații vamali au depistat un lot de îmbrăcăminte în asortiment, în cantități comerciale. Marfa nu a fost declarată conform prevederilor legale și urma să fie vândută pe piaţa autohtonă.

aa

În cel de-al doilea caz, la scurt timp, în acelaș post vamal, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de rigoare un mijloc de transport de model ”Peugeot Boxer”. În automobil, inspectorii vamali au depistat 2080 pachete de semințe de legume și circa 8 kg de semințe în vrac, nedeclarate organului vamal. Șoferul, un cetățean moldovean, în vărstă de 30 ani, intenționa să le comercializeze pe piețele de desfacere din țară.

În baza cazurilor date colaboratorii vamali au întocmit cîte un proces-verbal în conformitate cu indicii art. 287 alin. 10, Cod Contravenţional al RM. Concomitent, contravenienţii urmează să achite amenzi în valoare totală de 6 000 lei, iar mărfurile au fost reținute în vederea confiscării.

You may also like

Comments are closed.

By