Avocatul lui Filat, dat de gol! A spus în fața instanței că nu poate aduce martorii, în timp ce un martor a fost găsit chiar pe holurile judecătoriei

pistrinciuc curentl md

Avocatul ex-premierului Vlad Filat nu a putut să asigure în ședința de judecată de joi, 21 aprilie, prezența martorilor apărării în dosarul lui Filat. În pofida la toate, un martor din lista aprobată de instanță a fost la ședință, însă nu a făcut declarații. Este vorba despre deputatul PLDM, Vadim Pistrinciuc, care potrivit procurorului Adriana Bețișor, care instrumentează cazul, alesul poporului a venit în calitate de garant, chiar dacă era obligat să se prezinte în calitate de martor, notează Today.md.

La finele ședinței de judecată, Adriana Bețișor a declarat că deputatul PLDM, Vadim Pistrinciuc, figurează printre cei 14 martori ai apărării, însă avocatul Popa a declarat în ședință că apărarea nu a putut să asigure prezentarea martorilor.

„Apărarea a făcut din start o eroare, când în ședința de judecată a declarat că nu poate asigura prezența martorilor, fără niciun motiv și fără nicio probă. Straniu pare faptul că dintr-o listă atât de mare nu a putut să asigure prezența niciunui martor. În lista martorilor apărării figurează și domnul Pistrinciuc, însă acesta nu a fost pregătit și nici nu a vrut să facă declarații, precizând că are nevoie de un termen ca să se pregătească și de un apărător. Pistrinciuc a venit în calitate de garant pentru eliberarea lui Filat, însă acesta în primul rând era obligat să se prezinte în calitate de martor, dat fiind faptul că este o încheiere judecătorească în acest sens, iar apărarea este obligată să asigure prezența martorilor”, susține Bețișor.

Avocatul lui Filat, Igor Popa, a menționat că audierea lui Pistrinciuc a fost cerută de către judecători.

„Urmează să transmitem citații celor 14 martori, iar audierea lui Pistrinciuc a fost una spontană. Judecătorii au fost cei care au cerut audierea acestuia, însă după lege el are voie să vină însoțit de un apărător”, a menționat Popa.

Este de menționat că la ședința trecută, instanţa a acceptat parţial lista martorilor propuşi de apărarea ex-premierului Vladimir Filat şi a pus în sarcina apărătorilor citarea martorilor. Judecătorii au acceptat 14 martori dintre cei 30 propuşi de apărarea lui Vlad Filat, iar procurorul Adriana Beţişor a declarat că unii martori nu corespund cu obiectul învinuirii. Totodată, o bună parte dintre ei sunt vizaţi într-un dosar al procuraturii anticorupţie, iar citarea lor în dosarul Filat ar crea riscul divulgării unor informaţii.

foto: curentul.md

You may also like

Comments are closed.

By