AUDIO // Platforma DA pregătește violențe pe 24 aprilie

proteste parlament888
Redacția Today.md a intrat în posesia unei probe scandaloase care demonstrează că Platforma DA pregătește acțiuni violente la data de 24 aprilie 2016, iar protagoniștii principali ale acestor acțiuni sunt membrii Gărzii Populare.
Despre acțiunile violente pregătite pentru data de 24 aprilie 2016, reporterul Today.md a aflat încă săptămâna trecută, însă a decis să nu publice informațiile fără a avea destule probe care să demonstreze veridicitatea informațiilor. După mai multe discuții cu sursele din interiorul Platformei care sunt nemulțumite de intenția liderilor DA de a provoca violențe, redacția a intrat în posesia probei incontestabile. Este vorba despre o înregistrare audio în care  liderul combatanților din Platforma DA, Mihai Tomacinschi (liderul Gărzii Populare, președinte al Uniunii Veteranilor) vorbește deschis la adunarea activului Gărzii Populare (organizația paramilitară a platformei) despre acțiuni active, mobilizare a veteranilor, tactici de luptă stradală și ruperea cordoanelor polițiștilor de către veterani îmbrăcați în civil. Acesta mai declară că la ședință participă și persoane care au pregătirea necesară pentru a organiza luptele cu forțele de ordine.

DESCIFRAREA ÎNREGISTRĂRII AUDIO
Mihai Tomacinschi:  
A parvenit o singură propunere ca la data de 24 aprilie uniunea vetereanilor de război să propunem platformei să facem careva acțiuni active. Cine este pentru, rog să votăm. Cine este împotrivă ? Cine s-a abținut. Am înțeles. Deci, odată ce s-a luat decizia, vreau să menționez și cineva a spus aicea, dar nu țin minte exact, îmi pare că Valeriu, că atunci când s-au început manifestațiile, și era necesitatea de a efectua serviciul pentru menținerea ordinii publice în Orășelul Demnității, practic nu am avut cu cine face un grafic ca să menținem această ordine publică. eu până în decembrie am participat și cu pieptul deschis vă spun – a participat cel mai mult Botanica Ciocana și Râșcanovca. Nu vreau să zic că nu a participat și centrul. A participat. Dar până în ultimul moment, eu numesc lucrurile pe nume. Nu vă supărați, nu vreau să umilec pe nimeni. Dacă va fi nevoie, voi discuta cu președinții, dar mă adresez și la voi, Va fi nevoie de informare în masă a veteranilor de război din municipiul Chișinău. Noi azi la evidență, nici nu mai țin minte, vreo 4 mii le avem, dar pe municipiul chișinău veterani de război avem peste 6 mii. Foarte mult vă rog, eu mă uit chiar după prezența în sală – câți suntem activi și câți suntem prezenți. Nu exclud că vom avea nevoie de un număr anumit. Și vă rog foarte mult, azi e Sfânta luni, și până vineri puteți avea o listă a veteranilor, care doresc, pot, sunt în stare să participe activ. Mie butaforii nu-mi trebuiesc. Mai bine să șadă acasă lângă femeie să șadă lângă fustă, să-i sufle sub fustă, să facă ce vrea, dar dacă vine încoace, cum a spus și un coleg de-al nostru, Centru are 70 de oameni, Râșcanovca 80 de oameni și tot așa pentru fiecare sector, dar să știm concret. Și eu vă rog mult, Domnilor președinți, vă rog foarte mult, Domnilor președinți să veniți în uniforme. Dar cei care vor participa activ, activ, de ci zic activ, pentru că acolo va trebui să folosim o tactică cum să rupem cordonul, nu cred că va fie nevoie să meargă în uniforme. Eu nu sunt gata acum, hai să ne gândim, eu știu că sunt aici niște băieți care au practică în chestia asta. Ne vom consulta, mă voi consulta, vă veți consulta, vom lua o decizie și o să vă informăm prin intermediul președinților, dar iarăși, menționez o să vă informăm ceea ce socotim de cuviință să nu influiențeze la acțiunile noastre. Pentru că duminică vom fi foarte foarte bine monitorizați. Întrebări la ordinea de zi?
Menționăm că înregistrarea a fost făcută și transmisă redacției Today.MD de unul dintre participanții la ședință, care face parte din grupul celor ce nu sunt de acord cu violențele pe care le pregătesc liderii Platformei DA, or, potrivit sursei, așa-zisele acțiuni active sunt cerute chiar de liderii Platformei, care sunt disperați din motiv că în ultima perioadă credibilitatea lor scade dramatic în urma scandalurilor mediatice ale căror protagoniști au fost, iar spiritul protestatar practic a dispărut.
Declarațiile sursei despre dispariția spiritului protestatar printre rândurile membrilor DA sunt confirmate și de monologul lui Tomacinschi, care se arată supărat pe faptul că veteranii dau curs tot mai puțin chemărilor liderilor.
sursa: Today.md

 

You may also like

Comments are closed.

By