Acțiunea de protest non-stop, organizată de Partidul DA, a eşuat: PMAN devine „neîncăpătoare”!

pman

Partidul Demnitate și Adevăr a reluat protestele non-stop. Luni o mulțime de oameni s-a adunat în jurul corturilor din Piața Marii Adunări Naționale. Reporterul nostru de la fața locului a numărat tocmai 15 oameni.

Deocamdată nu este clar dacă aceștia au venit la protest în această dimineață sau au stat și noaptea, cert este că ar fi încăput în cele câteva corturi care au mai rămas în piață din toamna anului trecut.

Oamenii susțin că sunt deciși să meargă până la capăt, adică până când actuala guvernare va ceda presiunilor lor.

Liderii Partidului DA, care au organizat „marele protest”, după cum s-a exprimat Vasile Năstase, nu au fost de găsit pentru a comenta acțiunile de mai departe. Surse din rândul protestatarilor au comunicat că nu i-au văzut să fi stat noaptea în piață.

Amintim că duminică, aproximativ 2-3 mii de oameni au protestat în PMAN, dar în pofida numărului extrem de mic, probabil cea mai slabă prezență la protestele din ultimul an organizate de platformă, acțiunea a degenerat în violențe și atacuri asupra poliției, iar apelurile (cel puțin de ochii lumii) organizatorilor la calm nu au fost luate în seamă. În această situație nu se știe dacă liderii protestatarilor i-ar mai putea ține în frâu pe cei 15 care s-au adunat luni în PMAN, astfel că ”revoluția” despre care strigau unii încă de duminică s-ar putea produce chiar în prima sau a doua zi de Paști, după cum comentează unii analiști, care au solicitat anonimatul.

captură: publika.md (n.r poză în timp real)

You may also like

Comments are closed.

By