Un pasager al avionului, deturnat în Cipru, și-a făcut o poză cu bărbatul care purta centura explozibilă

egg-thumb-large-thumb-large

Un pasager britanic care se afla în avionul companiei EgyptAir deturnat marți în Cipru și-a propus să verifice într-un mod inedit dacă centura explozivă pe care piratul aerului amenința să o detoneze era reală sau falsă, potrivit presei britanice.

El a făcut o fotografie cu egipteanul “instabil psihologic”, cum l-au prezentat ulterior autoritățile.

În timpul luării de ostatici, văzând că piratul nu părea atât de periculos, pasagerul britanic Ben Innes a decis să facă o fotografie cu acesta. În imaginea postată pe internet, se vede că piratul, identificat ca Seif al-Din Mohamed Mostafa, purta o centură explozivă.

În vârstă de 26 de ani, Ben Innes, care locuiește în Aberdeen, Scoția, a oferit pentru The Guardian detalii despre această fotografie și despre luarea de ostatici care nu s-a soldat cu victime.

“M-am gândit că, dacă bomba era reală, nu aș fi avut nimic de pierdut, dacă mă apropii de el”, a povestit Ben Innes, care călătorea pentru afaceri cu zborul MS181 al EgyptAir. ”Și atunci mi-am spus: ‘De ce nu’?”

“După aproximativ o jumătate de oră de zbor spre Larnaca, l-am rugat să fac o poză cu el, în timp ce eram toți așezați, așteptând”, explică Ben Innes.

423462-auditor-ben-innes-26-took-a-picture-with-a-man-identified-by-cypriot-officials-as-seif-eldin-musta

”De ce nu? — mi-am spus. Dacă se va detona, această fotografie oricum nu va exista”, a adăugat el, continuând: “Am cerut unui membru al echipajului să-i traducă și să-l întrebe (pe pirat) dacă aș putea face o fotografie cu el. A spus doar OK. Așa că am stat lângă el și am zâmbit, în timp ce o stewardesă a făcut fotografia”, a povestit britanicul, care a fost printre ultimii ostatici eliberați de Seif al-Din Mohamed Mostafa.

Piratul aerului, de naționalitate egipteană, a deturnat la începutul zilei de marți un avion Airbus A-320, ce transporta 55 de pasageri și efectua o legătură între orașul egiptean Alexandria și Cairo, direcționându-l spre insula Cipru.

Motivele deturnării ar fi fost de natură personală, egipteanul dorind să-și vadă fosta soție, o cipriotă care locuiește în Larnaca.

You may also like

Comments are closed.

By