Un nou val de intoxicări la Rezina: Elevii s-au otrăvit cu același insecticid

scaoala cuizauca

Noi cazuri de intoxicații au fost înregistrate în școala din satul Cuizăuca, raionul Rezina. La spitalul raional au fost internați în stare gravă 31 de elevi, 14 dintre ei sunt copiii care săptămâna trecută s-au otrăvit cu un insecticid și au fost internaţi la Institutul Mamei şi Copilului din Capitală, iar alţi 17 elevi au ajuns astăzi, prima dată, la spitalul din Rezina, notează Publika.md.

Potrivit unui internaut, în momentul internării, unii copii nu se mai țineau pe picioare.

„În secția de pediatrie erau prezenți mai bine de 15 medici (perfuziile erau la ordinea de zi). Foarte mulți pacienți au fost externați cu forța. Situația e îngrijorătoare, sper să fie doar intoxicări. Deși unii nu mai mergeau pe propriile picioare”, a scris Sergiu Nistor pe Facebook.

La moment, starea copiilor este medie.

„Astăzi ei au frecventat prima zi de școală și respectiv după revenirea de la Institutul Mamei și Copilului, copiii s-au simțit bine, dar astăzi intrând iarăși în localul școlii, unii dintre ei s-au simțit rău. Din ăștia 31 de elevi, 15 elevi au fost transportați începând cu orele 11:00. 16 copii au fost transportați de urgență din satul Cuizăuca”, a declarat pentru Publika, şeful Centrului Siguranţa Chimică şi Toxicologie, CNSP, Iurie Pînzaru.

Amintim că este al doilea caz de intoxicații care are loc în școala din satul Cuizăuca. Primul caz a avut loc acum cinci zile. Atunci 14 copii au fost internați după ce au inhalat un insecticid de tip BI 85, utilizat pentru dăunătorii de plante.

„Noi verificăm toate versiunile, dar concluzia finală va fi făcută de către medici. Nu ştim din ce cauză copiii au ajuns astăzi la spital. Este exclus faptul ca cineva să fi adus, din nou, o fiolă cu insecticid”, a spus preşedintele raionului Rezina, Eleonora Graur pentru aceeași sursă.

Reprezentanții Serviciului Situații Excepționale în comun cu Serviciile de Gaze au stabilit că nu este vorba de gaze naturale sau monoxid de carbon. Urmează ca membrii comisiei create la fața locului să stabilească circumstanțele și substanța cu care s-au otrăvit elevii.

sursa foto: publika.md

You may also like

Comments are closed.

By