Romii, ecologiștii, invalizii și femeile profesioniste cer ședințe publice în dosarul Filat

Filat sputnik.md

Un grup de 30 de ONG-uri din Republica Moldova cere ședințe publice în dosarul Filat. Cel mai interesant este că o pătrime din aceste organizații sunt din domeniul ecologiei protecției mediului, altele au ca domenii de activitate protecția unor categorii de cetățeni, precum romii și persoanele cu dizabilități sau, și mai interesant, promovarea femeilor. Doar câteva din organizațiile semnatare activează în domeniul juridic.

Astfel, apelul a fost semnat de organizații ca Asociația Micului Business, Centrului Național al Romilor, Clubul Politic al femeilor 50/50, Asociația Femeilor Profesioniste și de Afaceri și o serie de organizații din domeniul protecției mediului, precum Eco-TIRAS, REC Moldova, Terra 1530, EcoContact și altele, ale căror domenii de activitate nu au nimic în comun cu modul în care se desfășoară ședințele de judecată în dosarul Filat.

Cert este că cel puțin o parte din aceste ONG-uri au avut sau mai au relații mai speciale cu PLDM sau chiar cu Vlad Filat. ADEPT, spre exemplu, este condusă de Igor Boțan, cel care face talk-show-uri la TV7, televiziunea lui Chiril Lucinschi, deputat PLDM, apropiat al lui Filat. Fundația Est Europeană este condus de Sorin Merecare, soțul fostei consiliere a lui Filat, Constanța Popescu-Mereacre.

Amintim că recent procurorul care instrumentează dosarul Filat, Adriana Bețișor a declarat că ședințele sunt închise, în conformitate cu prevederile legale, pentru a proteja martorii, iar apărarea cere caracterul public al acestora, anume pentru a-i intimida.

foto: sputnik.md

You may also like

Comments are closed.

By