Reținuți pentru șantaj și amenințare cu moartea: Au impus un bărbat să-și sape groapa // VIDEO

Screenshot_3

Doi bărbați de 27 și 47 de ani, domiciliați în orașul Drochia, au fost reținuți, de angajații Inspectoratului Național de Investigații, fiind suspectați că ar fi șantajat și amenințați cu moartea două persoane, de la care se cereau fără nici un motiv sute de euro. Unul dintre ei este anterior condamnat, pentru mai multe genuri de infracțiuni.

La 25 februarie, poliția a fost sesizată de un bărbat, care a declarat că de o săptămînă este șantajat de persoane puțin cunoscute, amenințîndu-l cu moartea.

În cadrul investigațiilor efectuate de către angajații Direcției Combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Direcția Generală Urmărire Penală, s-a stabilit că suspecții fără nici un motiv, cereau de la victime sute de euro de la doi bărbați din Drochia. Astfel, la 20 februarie, suspecții au primit prin șantaj 3000 de lei.

Ulterior, pentru a impune victimele să le transmită suma de bani, suspecții i-au aplicat unuia dintre victime lovituri pe suprafața corpului, după care l-au dus într-o pădure, unde i s-a dat un hîrleț pentru a-și săpa groapa. În schimbul promisiunii că le va da banii, acesta a fost lăsat să plece.

Astfel, în aceiași zi, în orașul Drochia, în preajma unui atelier de reparație auto, a fost reținut în flagrant, unul dintre suspecți în timp ce primea mijloace în sumă de 2300 de lei de la victimă. În urma perchezițiilor corporale efectuate, au fost depistați banii marcați și două telefoane mobile care au fost folosite la comiterea infracțiunii date.

Totodată, la domiciliu, a fost reținut un alt membru a grupării.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală în baza art. 189 alin. 3 Cod Penal al RM. Conform legislației, persoanele culpabile de „Șantaj” se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 10 ani cu amendă în mărime de la 30 000 la 40 000 de lei.

În continuare, se întreprind acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor infracțiunii şi reţinerii complicilor.

You may also like

Comments are closed.

By