Procuratura investighează cazul elevilor din Cuizăuca, intoxicaţi cu insecticid

img_2023661_thumbs_600x440_3148341

La indicaţia Procuraturii Generale, pe 10 martie, Procuratura raionului Rezina a declanşat un proces penal în cadrul căruia vor fi investigate acţiunile factorilor de decizie ai Liceului Teoretic ”Ion Creangă” din satul Cuizăuca şi Centrului de Sănătate Publică din oraşul Rezina, care au gestionat prost incidentul vizînd intoxicaţia cu insecticid a elevilor din Cuizăuca.

Potrivit procurorilor, factorii de decizie ai acestor instituţii, nu ar fi întreprins măsurile corespunzătoare în vederea înlăturării consecinţelor răspîndirii accidentale în instituţia şcolară a substanţei toxice şi ar fi admis revenirea elevilor la lecţii, ca rezultat, astăzi fiind deja spitalizaţi 36 de elevi cu diagnoza ”intoxicaţie cu insecticid”.

Amintim că, pe 3 martie curent la Liceul teoretic ”Ion Creangă” din satul Cuizăuca, raionul Rezina, o minoră a stricat din neatenţie o fiolă cu insecticid de tip BI-58, care i-a fost transmisă de către mătuşa acesteia.

Ca urmare a înhalării vaporilor de insecticid, 20 de elevi ai liceului au fost internaţi în spitalul raional şi Centrul Mamei şi Copilului din Chişinău cu diagnoza ”intoxicaţie cu insecticid”.

Imediat după acest caz, Procuratura raionului Rezina a pornit o cauză penală pe faptul încălcării regulilor de păstrare şi transportare a pesticidelor sau a altor substanţe chimice, dacă aceasta creează pericolul cauzării de daune esenţiale sănătăţii populaţiei, care a provocat din imprudenţă îmbolnăvirea în masă a oamenilor (art.244 alin.(3), lit.a) CP).

sursa: Procuratura generală

foto: protv.md

You may also like

Comments are closed.

By