Prinși cu peste 30 de mii de euro falși. Urmau să-i pună în circulație // VIDEO

bani

O grupare specializată în realizarea banilor falși, a fost destructurată de angajații Direcției Investigare Fraude Economice a Inspectoratului Național de Investigații și Procuratura Generală. Gruparea infracțională a fost documentată timp de 9 luni, iar pentru a fi identificați toți membrii grupării, forțele de ordine au infiltrat în grupare un ofițer sub acoperire.

În perioada anului 2015, ofițerul sub acoperire a achiziționat o sumă de bani falși de la un membru al grupului, după care, în luna martie curent, a mai achiziționat 10 000 euro falși. Acești bani fiind realizați la echivalentul de 30 %, față de banii veridici. Bancnotele false erau introduse în țară din Uniunea Europeană.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de poliție, la 22 martie, curent, un membru al grupului infracțional a fost reținut într-o parcare auto din Chișinău, în timp ce transmitea ofițerului sub acoperire suma de 20 000 euro falși, cu nominalul bancnotei de 50 euro fiecare. Concomitent, au fost reținuți alți doi membri ai grupului, implicați în circulația banilor falși.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de 43 000 lei MD și 240 euro, parveniți în urma achizițiilor anterioare și substanțe narcotice de tip marijuana.

Astfel, trei persoane cu vîrsta cuprinsă între 26 și respectiv 35 de ani, domiciliate în municipiul Chișinău, au fost arestate pentru 30 de zile.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art.236 al 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Fabricarea sau punerea în circulaţie a semnelor băneşti false sau a titlurilor de valoare false” se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Potrivit poliției, bancnotele false nu au fost puse în circulație pe teritoriul Republicii Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By