Primul lot umanitar de produse alimentare, oferit de România, a ajuns în Moldova

foto-_j0a0534

Viceprim-ministrul Gheorghe Brega a participat astăzi la evenimentul de recepționare a primului transport de produse alimentare cu titlu gratuit pe care România le oferă Republicii Moldova.

Primul lot de zahăr, în cantitate de 203 tone, a fost transmis Agenţiei Rezervelor Materiale, altele din totalul de 1170 de tone vor ajunge în țară în următoarele 2-3 săptămâni. Ajutorul urmează să fie distribuit instituțiilor sociale (case de copii, școli internat, grădinițe, aziluri de bătrâni etc.), pentru suplinirea rezervelor anuale ale acestora, iar cantitatea nedistribuită va completa rezerva de stat a Republicii Moldova.

foto-_j0a0570

foto-_mg_1656

foto-_mg_1641

Cu acest prilej, Viceprim-ministrul Gheorghe Brega a mulțumit Ambasadorului României la Chişinău, Marius Lazurca, pentru conlucrarea foarte bună și pentru sprijinul acordat Republicii Moldova. „Acum am înțeles ce înseamnă prietenul bun la nevoie se cunoaște. Nu ştiu o altă țară care să ne fi ajutat atât de mult ca România”, a spus Gheorghe Brega.

foto-_j0a0651

foto-_j0a0653

foto-_mg_1702

Ajutorul umanitar este transmis Republicii Moldova cu titlu gratuit. Guvernul României urmează să mai acorde ţării noastre ajutor umanitar în formă de pachete alimentare pentru familiile social vulnerabile, precum şi păcură destinată prevenirii situaţiilor de risc în domeniul energetic.

You may also like

Comments are closed.

By