Premierul cere măsuri urgente împotriva șoferilor care provoacă accidente

accident bacioi

Premierul Pavel Filip a solicitat Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății și altor instituții responsabile să elaboreze, în termen de o săptămână, un plan de măsuri concrete pentru a preveni și diminua fenomenul accidentelor rutiere grave.

Solicitarea vine ca urmare a numărului mare de accidente, inclusiv din cauza șoferilor care urcă băuți la volan. Filip a amintit de accidentul care a avut loc lângă Cupcini, în care trei tineri au murit. Șoferul, un tânăr de 18 ani, era în stare de ebrietate în momentul tragediei.

„Am solicitat o analiză care arată o creștere alarmantă a accidentelor, finalizate, de multe ori, cu decesuri, iar majoritatea acestor accidente au ca și cauză consumul de alcool de către șoferi. Doar în 2015 au fost depistate 6952 de cazuri de conducere în stare de ebrietate”, a spus Pavel Filip.

Prim-ministrul a cerut ca pe lângă campaniile de informare și PR, să fie luate măsuri de prevenire, dar și de pedepsire aspră.

„Ce folos că se raportează despre diverse campanii de ‎genul „Nopți Albe” și despre numărul impresionant de șoferi depistați conducând în stare de ebrietate, dacă după ce se termină PR-ul, ei scapă fară sancțiuni și în ziua următoare urcă din nou băuți la volan”, a adăugat Premierul.

Doar în 2015 au fost depistate 6952 de cazuri de conducere în stare de ebrietate. Potrivit șefului Executivului, din numărul menţionat de cazuri, 1247 au fost încetate, fie de poliție, fie de procuratură, fie chiar de medici, 80 de cazuri au fost clasate, 2397 au fost expediate în judecată, iar 1175 cazuri sunt în procedura Poliției și Procuraturii, dar nu se cunoaște la ce etapă sunt acestea.

You may also like

Comments are closed.

By