Popov, candidatul lui Usatîi şi al Rusiei la Preşedinţie?

images-cms-image-000037457

Fostului membru al PD, Andrei Popov, care și-a anunțat zilele trecute demisia din PD ca şi din funcția de ambasador al Republicii Moldova în Austria, se pare că nu-i displace ideea de a fi candidatul Partidului Nostru la funcția de președinte. Sursele Deschide.MD, apropiate cercurilor Excelenței sale, dar și celor ale lui Renato Usatîi, ne-au spus că există mai multe semnale privind contactul celor doi pe marginea unui acestui subiect.

După cum era și de așteptat în condițiile unui subiect aflat abia la etapa primelor discuții, n-am putut obține răspunsuri prea tranșante de la cei doi vizați mai sus, însă dialogul purtat de reporterul Deschide.MD cu domnii Popov și Usatîi pare să transmită existența anumitor tangențe, și posibile mutări sincronizate.

Iată ce a declarat Andrei Popov:

Deschide.MD: Sursele noastre ne-au spus că există discuții despre posibilitatea ca Dvs să fiți candidat la funcția de președinte din partea Partidului Nostru.

Andrei Popov: Deocamdată sunt doar speculații. Eu am plecat din PD pentru că m-a desolidarizat de comportamentul și acțiunile acestui partid. Teoretic ar trebui să fie unul de centru-stângă, însă se comportă de parcă ar fi de dreapta. Principalul lor partener este PL-ul, iar democrații acceptă oameni ca Șalaru care declară că suntem în război cu Rusia, sau alți oameni din Guvern care spun că obiectivul lor de bază este să înfăptuiască Unirea cu România.

Deschide.MD: Păi Renato Usatîi conduce un partid care nu este de extremă stângă. De ce nu v-ați plia pe politicile partidului său?

Andrei Popov: Eu am vorbit cu Renato Usatîi și l-am văzut foarte calculat și extrem de carismatic. Realmente are foarte multă carismă, ceea ce nu au ceilalți politicieni de la noi. Iar el nu face declarații specifice partidelor de extremă stângă, el nu vorbește de Uniunea Vamală, el nu vorbește de denunțarea acordului de asociere, deaceea aș putea zice fără ca să ezit că îmi place foarte mult de el.

Deschide.MD: Știu că v-ați întâlnit recent cu el. Ați discutat totuși despre prezidențiale?

Andrei Popov: M-am întâlnit accidental acum vreo 10 zile. Am dicutat despre situația de la Bălți, iar despre prezidențiale doar am făcut câteva glume. I-am zis să meargă la sport dacă se vrea președinte (notă: Usatîi nu poate candida pentru că nu are vârsta necesrară) și i-am dat exemplul meu, la care el mi-a răspuns că bărbații cu burtă sunt mai solizi. Evident am râs …. Tot el mi-a zis că eu nu am șanse în politică pentru că sunt prea critic.

Deschide.MD: Să admintem că informațiile obținute de noi, sunt speculații așa cum le spuneți Dvs, dar dacă v-ar propune Renato Usatîi să fiți candidatul PN în campania pentru prezidențiale, ați accepta?

Andrei Popov: Nu vreau să răspund la întrebări ipotetice. Trebuie să vedem mai întâi ce prevede legislația și când vor avea loc aceste alegeri.

Reporterii Deschide l-au sunat și pe Renato Usatîi pentru a lua o reacție, însă acesta a spus că nu vrea să vorbească la acest subiect și că este ocupat cu o delegație la Cricova. Peste câteva minute a trimis și o poză lângă portretul lui Iurii Gagarin din beciurile Combinatului de vinuri, ca să-l credem, după care nu a mai răspuns la telefon.

De amintit că zilele acestea Andrei Popov a recunoscut, în cadrul emisiunii ”Alb & negru” de la UNIMEDIA, că președintele Timofti l-a chemat din misiune pentru declarații antiromânești.

Mai mult, surse guvernamentale au comunicat că mâine Guvernul Filip urma să-l demită oficial pe Andrei Popov din funcția de ambasador, iar decizia lui de acum câteva zile de a-și da benevol demisia a venit în scopul de a anticipa plecarea sa la voința Executivului.

sursa: deschide.md

You may also like

Comments are closed.

By