PERCHEZIȚII în mai multe magazine și depozite din capitală // VIDEO

d5

Fondatorul unei întreprinderi din municipiul Chișinău, de 40 de ani, este suspectat de evaziune fiscală, acesta fiind cercetat în libertate.

Astfel, angajații Operațiuni speciale a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu IP Rîșcani și Procuratura sectorului Rîșcani, au documentat timp de opt luni o întreprindere specializată în import și desfacere pe piața internă a instalațiilor sanitare și a altor bunuri de uz casnic.

În urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că întreprinderea activează de 17 ani, dintre care 10 ani ilegal și de 7 ani parțial legal. La fel, marfa era introdusă ilegal pe teritoriul Republicii Moldova din Ucraina, iar altă parte din marfă era importată din China și parțial vămuită. De asemenea, marfa era depozitată fără acte care ar confirma proveniența acestora și comercializată ilegal cu angro sau amănunt fără eliberarea bonului fiscal și factură.

Astfel, forțele de ordine au efectuat 14 percheziții în magazinele și depozitele acestora, unde au fost depistate și ridicate instalații sanitare, tehnică și bunuri pentru uz casnic. Valoarea bunurilor pe piață internă fiind estimate la circa 12 milioane de lei.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 244 Cod penal al RM. Persoanele culpabile de ”Evaziunea fiscală a întreprinderilor, instituțiilor și organizațiilor” riscă amendă în mărime de la 60 000 la 100 000 de lei sau închisoare de pînă la 6 ani.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate în săvîrșirea infracțiunii.

You may also like

Comments are closed.

By