PERCHEZIȚII în capitală! Doi medici stomatologi, membrii unei grupări criminale // VIDEO

Screenshot_1

Ofiţerii de investigaţii ai IP Botanica al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău de comun cu Procuratura sectorului Botanica au deconspirat şi destructurat o grupare criminală specializată în traficul de droguri în proporţii deosebit de mari pe teritoriul capitalei. Operaţiunea de reţinere a figuranţilor a avut lor în flagrant delict, cu sprijinul angajaţilor BPDS Fulger a IGP, în momentul când intenţionau să pună în circulaţie droguri de tip amfetamină.

Activitatea criminală a celor patru membri a fost monitorizată şi documentată de către poliţişti, timp de aproximativ două luni de zile. Indivizii s-a dovedit a fi domiciliaţi în capitală, cu vârstele cuprinse între 31 şi respectiv 53 ani, dintre care doi bănuiţi sunt de profesie medici stomatologi. Capul grupării criminale s-a dovedit a fi bărbatul de 53 de ani, care asigura transportarea substanţelor narcotice sub formă de lichid prin contrabandă din Belgia. Tot el avea rolul de a le prepara şi transforma în droguri de tip amfetamină. Procesul dat avea loc într-o încăpere bine camuflată prin tavanul de la bucătărie.

În cadrul percheziţiilor autorizate şi desfăşurate la domiciliile lor, poliţiştii au depistat substanţe narcotice de tip amfetamină în cantitate de aproximativ un kilogram. Totodată, au fost ridicate doze pregătite pentru vânzări, depistate asupra lor în timpul reţinerii. Aceştia cereau de la potenţialii consumatori 300 de lei pentru o doză de droguri. Ulterior, poliţiştii au depistat şi ridicat mijloace financiare obţinute în urma vânzărilor în sumă de 4 000 dolari SUA, 1000 euro şi 10 000 de lei, păstraţi la o bancă comercială din capitală. La fel au fost găsite telefoanele mobile cu care asigurau legăturile între ei, atunci când realizau drogurile, precum şi mijloace financiare marcate transmise sub controlul ofiţerilor de investigaţii.

Toate cantităţile droguri au fost sigilate şi expediate în laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizelor obligatorii.

Actualmente, toţi patru bănuiţi sunt cercetaţi penal pentru traficul de droguri în proporţii deosebit de mari şi contrabandă în stare de arest. Ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

Poliţia capitalei continuă investigaţiile în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor, precum şi identificarea altor complici ai acestui grup criminal.

You may also like

Comments are closed.

By