O moldoveancă reținută în moment ce trimitea prostituate în Grecia // VIDEO

Moldoveanca de 40 de ani, stabilită cu traiul în Grecia, este suspectată că ar fi liderul unei grupări specializată în recrutarea tinerilor pentru practicarea prostituției în Grecia. Femeia a fost reținută pentru 30 de zile.

Suspecta a fost prinsă în flagrant, în moment ce transporta cu autobuzul trei tinere de 21-23 de ani. Fetele urmau să ajungă în Grecia unde trebuiau să fie preluate de alți membri ai filierei.

Gruparea a fost urmărită de ofițerii Centrul pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura Generală pe parcursul a două luni. S-a stabilit că din grupare fac parte cetățeni din România și Grecia care, prin intermediul rețelelor de socializare, ademeneau tinere pentru a le trimite să practice prostituția în orașul Atena, Grecia.

Membrii grupării le perfectau pașapoartele biometrice, acolo li se perfectau cărțile de identitate românești false, ce permiteau aflarea și angajarea la muncă în Uniunea Europeană.

Pentru serviciile prestate, suspecții promiteau victimelor circa 1500 de euro lunar.

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Proxenetism”, riscă privațiune de libertate pe un termen de pînă la 10 ani.

You may also like

Comments are closed.

By