Năstase se leapădă de Usatîi

andrei_nastase_avocat_infotag_md

Platforma „Demnitate și Adevăr” și susținătorii săi nu vor boicota alegerile prezidențiale, în ciuda apelului lansat de liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi. Declarația a fost făcută astăzi de Andrei Năstase, care se arată convins că cetățenii trebuie lăsați să-și aleagă direct președintele, notează NOI.md.

„Domnul Usatîi a afirmat că ar exista mai multe posibilități pentru a scăpa de această guvernare criminală. Una dintre acestea, la acea oră, era boicotarea. Dumnealui consideră că alegerile anticipate pot fi obținute prin boicot. Cred totuși că ar fi nedrept să boicotăm alegerile pe care le solicită 93 la sută din populație. Ar fi o nedreptate din partea noastră să mergem împotriva celor care vor schimbarea pe această cale. Dînsul a mai anunțat ideea continuării protestelor, la care nu avem cum să spunem nu”, a explicat Năstase.

Politicianul a precizat că Platforma „DA” nu va renunța la proteste și la revendicările anterioare privind declanșarea alegerilor anticipate și organizarea referendumului constituțional. Totodată, Năstase a menționat că, dacă decizia Curții Constituționale privind revenirea la alegerea directă a președintelui va rămîne în vigoare, referendumul republican va viza doar două subiecte – limitarea numărului de deputați și a imunității parlamentare. „Totul depinde de ceea ce se va întîmpla cu hotărîrea CC din 4 martie și modificările care vor fi operate la Constituție”, a punctat Năstase.

Activistul a mai menționat că Platforma va exercita, în continuare, presiuni asupra guvernării, astfel încît scrutinul prezidențial să aibă loc nu mai tîrziu de 19 iunie, așa cum au stabilit experții în domeniu. Întrebat dacă va candida la președinție, Andrei Năstase a spus că decizia urmează a fi luată la ședința Consiliului național politic ale Platformei „DA”, în scurt timp.

sursa: noi.md

You may also like

Comments are closed.

By