Năstase minte ca de obicei. Îi este rușine că trăiește în palat

34365-14591-84683-02

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a fost prins cu minciuna. El a declarat astăzi pentru Publika că nu are nicio casă pe strada Drumul Schinoasei din Chişinău, deşi o investigaţie anterioară a Ziarului de Gardă, în care el recunoştea, dar şi fotografii publicate pe reţelele de socializează, arată contrariul. Reacţia vine după ce jurnaliştii de la Today.md au filmat cu drona casa lui Andrei Năstase dintr-un sector de lux din capitală. Imobilul cu 3 etaje este recent construit.

“Nu știu ce au filmat colegii dumneavoastră și nici nu mă interesează ce face Today. Nu am o casă pe drumul Schinoasei”, a răspuns Năstase.

Această casă a fost menţionată pentru prima dată într-o investigaţie a jurnaliştilor de la Ziarul de Gardă. “Viitorul politician locuieşte într-o casă de lux din or. Codru, mun. Chişinău, care a fost, oficial, dată în exploatare în 2014. Casa este însă înregistrată pe numele mamei sale, Anna, de 76 de ani. Pensionara stă însă în satul ei de baştină, Mândreşti, Teleneşti, şi nu în casa din or. Codru. Oficial, conform datelor cadastrale, imobilul valorează 2,23 milioane de lei şi are o suprafaţă de 156 m. p., deşi pare mult mai spaţios”, au scris atunci jurnaliştii de la Ziarul de Gardă.

Atunci Năstase a recunoscut că îi aparţine casa din strada Drumul Schinoasei, subliniind că îşi poate permite dupa 13 ani de avocatură, dar nu este clar de ce acum ascunde acest fapt.

“Solicitat de ZdG, Andrei Năstase a admis că locuieşte în imobilul înregistrat pe numele mamei sale, pensionară. „Nicicând nu am ascuns că am casă. Imobilul a fost dată în exploatare în 2014, dar a fost construit mai devreme. Cred că, la vârsta mea, pot spune că sunt realizat, inclusiv financiar, după 13 ani de activitate în calitate de avocat şi consultant, la zeci şi sute de persoane din ţară şi din străinătate. Am acumulat surse financiare necesare pentru a-mi cumpăra terenul şi a-mi construi o casă”, a declarat atunci Năstase.

Un lucru observat şi de jurnaliştii de la Ziarul de Gardă, este suprafaţa oficială a locuinței. După cum se vede şi din imaginile publicate de Today.md, casa сu 3 etaje nu pare să aibă doar 156 m2, aşa cum este înregistrată la Cadastru.

Potrivit presei, Andrei Năstase ar avea o casă şi în Germania, în aceeaşi localitate unde trăieşte nașul său de cununie, oligarhul Victor Topa, condamnat penal în Moldova şi care se ascunde peste hotare de justiţia Republicii Moldova.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By