Mesajul lui Nicolae Timofti după atacurile de la Bruxelles

timofti6

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, condamnă ferm atacurile teroriste care au avut loc, în dimineața zilei de astăzi, pe Aeroportul Zaventem și la metroul din Bruxelles.

”Astfel de evenimente tragice vin să destabilizeze Uniunea Europeană și să creeze panică în această zonă. Tocmai din acest motiv statele Europei și întreaga lume trebuie să rămână unite și să consolideze forțele în lupta împotriva terorismului”, menționează șeful statului.

De asemenea, Președintele Timofti a transmis ”condoleanțe familiilor celor care și-au pierdut viața, în urma atentatelor, și urează însănătoșire grabnică celor răniți”.

Amintim că două explozii au avut loc în dimineața zilei de astăzi, 22 martie 2016, la aeroportul Zaventem din Bruxelles. Cel puțin 11 persoane au murit și în jur de 30 au fost rănite. Alte două explozii au avut loc la staţia de metrou Maelbeek şi Piaţa Schuman, în apropiere de instituţiile europene, unde s-au înregistrat 10 morți și mai mulți răniți.

metro-explosion-brussels-7

Screenshot_9

Ministerul de Externe al RM a anunțat că nu deține informații dacă pe aeroport se aflau cetățeni moldoveni. Deputatul PD Valentina Buliga, însă, a declarat că se afla la 30 de secunde distanță de locul exploziilor, ea aflânsu-se într-o deplasare.

You may also like

Comments are closed.

By