Medicamentele compensate vor fi extinse cu 50 %

medic

Lista de medicamente compensate va fi extinsă cu 50 la sută. Anunțul a fost făcut de către premierul Pavel Filip în cadrul unei ședințe privind situația pe piaţa medicamentului şi farmaceutică.

”Ne-am propus extinderea cu 50 la sută a listei medicamentelor compensate faţă de anul 2015, care desigur că va diminua povara financiară a pacienţilor, în special bătrânii şi cei cu boli cronice”, a declarat Filip.

Prim-ministrul a mai precizat că va fi extinsă și reţeaua de farmacii în localităţile rurale. O altă prevedere este simplificarea accesului pe piaţa autohtonă a medicamentelor autorizate în Uniunea Europeană, SUA, sau Japonia.

Pavel Filip s-a referit şi la măsurile ce vizează asigurarea transparenţei în achiziţia medicamentelor, reducerea termenelor procedurii respective, precum şi pilotarea unor modele de procurări pentru responsabilizarea tuturor actorilor în proces.

„De asemenea, pentru a obţine acest echilibru pe piaţa farmaceutică, intenţionăm să excludem o parte din medicamentele care nu necesită prescripţii medicale din Catalogul naţional de preţuri”, a mai spus Premierul.

Pavel Filip și-a exprimat încrederea că măsurile respective vor aduce echilibrul pe piaţa medicamentelor din ţara noastră, iar cetăţenii vor resimţi efectele benefice de pe urma acestora şi vor avea acces mai bun și mai liber la medicamente calitative.

You may also like

Comments are closed.

By