Ipocrizie diplomatică // Popov minte! Timofti a cerut revocarea lui în urma cu cateva luni, după ce a provocat un incident diplomatic cu o țară UE

image

În încercarea de a scăpa basma curată de un scandal care urma să-i curme ascensiunea din carieră , diplomatul căruia „i-a ajuns cuțitul la os”, a provocat un adevărat show de PR din demisia sa „din proprie inițiativă”. Un show la care au participat toate sursele media portavoci ale proiectelor „Moldova o poveste de Succes”, „Moldova stat capturat”, „Datorită lui Vlad Filat”.

În cancelaria Guvernului, de cateva luni de zile, exista o cerere semnată de președintele Timofti, în care acesta cere rechemarea diplomatului Popov pe motiv că ultimul ar fi provocat un scandal de proporții cu una dintre țările UE (acest lucru poate fi verificat cu ușurință de către presa veșnic implicată în promovarea sloganelor enumerate mai sus, sigur dacă ar exista dorință și profesionalism jurnalistic).

Cererea respectivă a fost ignorată de ministrul de externe mai mult timp, însă acest lucru nu putea rămâne permanent așa, iar în zilele următoare executarea cererii era iminentă, lucru care l-a și impus pe „mucenicul Popov” să se dedea acestui spectacol, or reputația era să-i fie pătată rău.

Astfel, deși acesta susține că „pleacă” pentru că „i-a ajuns cuțitul la os”, defapt pleacă pentru că i-a ajuns ștreangul la gât, un ștreang care urma să-i curme și fără demisie zilele numărate în diplomație.

Datorită presei care înghite tot ce-i servește șeful (oricare ar fi el), dintr-un diplomat care a gafat și urma să fie dat afară, Popov este văzut acum de unii ca o persoană care și-a dat demisia de onoare. Puțină onoare există în minciună, nu? Felicitări condeierilor manipulați și manipulatori, printr-o nouă minciună tirajată ați lansat un nou brand, o nouă poveste de succes, cea a demisiei de onoare a lui Popov.

Gabriel Călin
Foto: unimedia.info

You may also like

Comments are closed.

By