Gata cu protestele?! Platforma DA își strânge catrafusele din PMAN

da3

În Piața Marii Adunări Naționale a început demontarea scenei Platformei DA. Aceasta înseamnă că în curând nu vor mai avea loc niciun fel de acțiuni de protest. După demontarea scenei, probabil, va veni și rândul corturilor, care, apropo, au rămas mai puțin de zece, scrie Komsomolskaia Pravda.

„În ultimul timp, orășelul de corturi al Platformei s-a transformat într-o parodie a mișcării protestatare. În spațiul virtual deja de câteva luni se fac glume pe seama a ce se întâmpla în PMAN: după cum e țara așa și revoluția”, scrie sursa.

Potrivit kp.md, ceva s-a întâmplat atunci când platformiștii au respins solicitarea unioniștilor ca să le permită organizarea marșului în fața sediului guvernului la 27 martie. Se părea că acest lucru va provoca o nouă mobilizare a susținătorilor Platformei, se vorbea chiar și de confruntări. Dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Autorul menționează că există câteva versiuni, iar cea mai probabilă este aceea cea a problemelor financiare, deoarece este complicat să întreții un protest de durată. A doua versiune este că Andrei Năstase a obținut ce și-a dorit – înregistrarea partidului său și alegeri directe ale președintelui.

Dar kp.md comentează că, de fapt, organizatorii au uitat de simplii protestatari. ”Dar acestea sunt deficiențele revoluției moldovenești”.

Reamintim că anterior se vehicula că în spatele Platformei DA ar sta contraversaţii oameni de afaceri Victor şi Viorel Ţopa, care au fugit peste hotare ascunzându-se de justiţia R. Moldova. Totodată, de menţionat că, din start, în fruntea Platformei DA s-a evidenţiat ca lider principal finul oligarhului Victor Ţopa, Andrei Năstase. Deşi a negat la început că scopul său este să intre în politică, pe fundalul popularităţii Platformei DA, Năstase şi-a creat partid politic cu acelaşi nume pe care îl are Platforma DA iar zilele trecute a fost anunţat pentru funcţia de candidat la alegerile parlamentare. De menţionat că odată cu anunţarea formării partidului politic prezenţa populaţiei la proteste au fost tot mai mică. Membrii Platformei DA au fost acuzaţi în repetate rânduri că folosesc problemele sociale cu care se confruntă populaţia pentru a-şi crea imagine politică.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By