Filip: Hoții miliardului trebuie trași la răspundere, iar banii – recuperați

BEM

Premierul Pavel Filip a dat asigurări că va insista ca cei implicaţi în furtul miliardului din sistemul bancar să fie traşi la răspundere. Totodată, el a declarat, la postul public de televiziune Moldova 1, că vor fi depuse în continuare eforturi ca banii să fie recuperaţi, iar sistemul bancar şi cel regulator să fie fortificate în aşa măsură ca să nu se mai permită asemenea fraude, notează IPN.

„Eu voi insista ca toţi cei care au fost implicaţi în această fraudă bancară să fie traşi la răspundere. De aceea investigaţia fraudei bancare va fi dusă până la capăt. În acest sens mizăm şi pe al doilea raport al Companiei Kroll pe care urmează în timp util să-l primim. Alt lucru important este să facem tot posibilul pentru a rambursa aceşti bani. Sper să ne fie de folos şi raportul Kroll, dar şi autorităţile abilitate să-şi facă munca”, a declarat Pavel Filip.

Totodată, el a precizat că între timp este elaborat şi adoptat un pachet legislativ care să împiedice astfel de fraude pe viitor. „Este mult mai important să întreprindem acţiuni ca aşa ceva în Republica Moldova să nu se mai repete. Asta înseamnă fortificarea instituţiilor cu rol regulator în domeniul financiar şi în acest sens am venit cu un proiect de lege care fortifică Banca Naţională şi Comisia Naţională a Pieţei Financiare. Există un plan de acţiuni şi vom continua cu aprobarea legilor care vor asigura stabilitatea bancară”, a menţionat premierul .

Pavel Filip a mai anunţat că a avut discuţii în acest sens şi cu reprezentanţii FMI şi a obţinut promisiuni că va avea asistenţă din acest punct de vedere.

sursa: ipn.md

You may also like

Comments are closed.

By