EXCLUSIV // SURSE: Lista instituțiilor media ce aparțin lui Filat, suspecte ca au fost achiziționate sau finanțate din banii BEM

filat

Sursele Moldova24 ne-au furnizat o listă a instituțiilor media finanțate și chiar procurate din banii proveniți din marele jaf al BEM. Lista este investigată de oamenii legii care țin deocamdată totul în secret și nu vor să divulge prea multe informații.

Așadar, potrivit listei obținute de Moldova24, printre instituțiile de presă finanțate direct sau indirect din banii BEM sunt:

Ziarul Național,

Vocea Basarabiei,

Unimedia (banii au fost depuși initial cash pe cont, peste un milion de dolari, însa oamenii legii au probat proveniența și ilegalitatea alimentării contului cu o astfel de sumă),

N4 – Banii se plăteau către două persoane,

TV7 si două instituții media de limba rusă.

De asemenea, tot din BEM a fost finanțată o companie analitică. Mai mulți blogeri ar fi primit bani din aceleasi surse, fiind identificați până și intermediarii care gestionau plățile, persoane apropiate lui Filat și PLDM.

Sursele noastre susțin că o parte din instituțiile media au fost deja recunoscute de Ion Rusu și alți martori ca aparținând lui Filat și că banii proveneau în unele situații direct de la Ilan Șor sau companiile lui.

Lista este deocamdată partială, însă în cea finală s-ar putea să apară surprize uriașe pentru publicul larg. E vorba de completarea acesteia cu un post de televiziune la care nimeni nu se așteaptă, dar și două vedete foarte vocale în spațiul public.

Deocamdată, chiar dacă e vorba de instituții finanțate din banii furați din BEM, anchetatorii refuză să ne ofere detalii despre investigația respectivă, asta chiar dacă sursele spun ca a fost audiat un mare număr de martori.

Am încercat să cerem explicații de la Procuratură, însă oamenii legii fug deocamdată de răspunsuri. Vom continua demersurile noastre către oficialități și vom reveni cu detalii.

You may also like

Comments are closed.

By