După Andrei Năstase, și alți fruntași din Platforma DA îl admiră pe Usatîi?

21_771578_img2

Tot mai mulţi fruntaşi și susținători ai Platformei Civice Demnitate şi Adevăr adoptă un limbaj agresiv şi de cartier în adresa presei, folosind pe alocuri şi cuvinte obscene. Printre ei este şi Stanislav Pavlovschi, fost judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omulului.

Acesta nu s-a arătat deranjat că primarul orașului Bălți, Renato Usatîi, interzice accesul în sediul primăriei pentru unii jurnaliști incomozi. Ba din contra, a trecut la insulte, pe Facebook, în adresa jurnalistului Publika TV, Alexei Lungu. “Da’ voi, la bublik nu practicati liste negre ? Nici nu mintiti ? Eu mai bine de un an in general nu privesc bublikul vostru ! Degeaba cheltuiti banii lui plaha !”, a scris Pavlovschi. De menționat că Alexei Lungu a scris pe Facebook “поцан сказал-поцан сделал”, cu referire la Renato Usatîi, și a plasat link-ul unei știri potrivit căreia paznicul primăriei Bălți a interzis, astăzi, echipei Publika TV să intre în clădire, precizând că acționează conform indicațiilor primite.

În ajutorul lui Pavlovschi a venit și un susținător activ al Platformei DA, Nicolae Josan, care a fost și mai darnic la insulte. “Poate vă întrebați și altfel: DE CE doar Bublika e huiduită și alungată DE PESTE TOT? …Ia, încercați. Și nu mai kkț FB-ul cu idioțenii”, a scris Josan.

Reamintim că Primarul municipiului Bălţi, Renato Usatîi, a amenințat anterior că va interzice accesul jurnaliştilor Publika TV la şedinţele Primăriei şi cele ale Consiliului municipal Bălţi. L-a scurt timp Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) l-a nominalizat pe Usatîi inamicul presei.

sursa: Politics.MD

You may also like

Comments are closed.

By