Doi tineri prinși cu 1 kg de aur în valoare de 500.000 de lei // VIDEO

aur

Trei tineri, cu vîrsta cuprinsă între 26 și respectiv 30 de ani, domiciliați în Chișinău, Hîncești și Ialoveni sînt suspectați de contrabandă cu bijuterii din aur. Suspecții sînt reținuți pentru 72 de ore. Doi dintre ei anterior au fost judecați pentru fals de acte.

Tinerii urmau să scoată din țară peste 1 kg de metal prețios în valoare de 500 mii de lei.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de forțele de ordine timp de jumătate de an, s-a stabilit că doi membri a grupului infracțional sunt fondatori și administratori ai unui lombard din Chișinău. Aceștia achiziționau de la diverse persoane bijuterii din aur, oferind un preț mai avantajos decît cel care este pe piața internă. Ulterior, bijuteriile din aur erau transportate prin contrabandă în România.

Totodată, pentru a nu fi prinși cu bunuri de contrabandă, tinerii au identificat o persoană de încredere printre angajații unui magazin de pe teritoriul postului vamal, care a reușit să preia de la aceștia o cantitate de peste 1 kg de bijuterii din aur și să părăsească teritoriul punctului de trecere Leușeni. La scurt timp, echipa comună de investigații a stabilit locul aflării persoanei, care s-a dovedit a fi un locuitor al satului Leușeni, raionul Hâncești.

În urma perchezițiilor efectuate la 23 martie, în automobilul suspecților a fost depistat peste 1 kg de aur. În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru „Contrabanda”. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă de la 3 la 10 ani privare de libertate.

You may also like

Comments are closed.

By