Doi tineri au fost reținuți: Fabricau droguri în casă

foto_drog_25_03_16

Trei bărbaţi cu vîrste cuprinse între 20 şi 28 de ani, domiciliaţi în capitală, sînt cercetați penal pentru fabricarea și comercializarea substanțelor narcotice pe întreg teritoriu țării. Doi dintre aceștia au fost reținuți în Chișinău în timp ce consumau stupefiante – amfetamină.

Potrivit poliției, cei doi tineri aveau cunoştinţe în domeniul chimiei, iar amfetamina o fabricau la domiciliu unuia dintre ei. Materia primă o aduceau din regiunea transnistreană, celelalte componente le cumpărau din farmaciile din ţară. Pentru un gram de amfetamină, suspecții cereau 350 de lei.

În cadrul investigațiilor, în satul Ustia, polițiștii au stopat un automobil de model „BMW ”, condus de unul dintre suspecți. Fiind percheziționat, polițiștii au depistat un pachet de țigări în interiorul căruia se afla circa 10 grame de amfetamină.

Ulterior, suspectul și-a exprimat acordul de colaborare cu organul de investigație, iar la 22 martie, în municipiul Chișinău a fost reținut cel de-al doilea membru al acestei grupări, în timp ce intenționa să consume droguri. În timpul verificării automobilului, polițiștii au depistat o cantitate de amfetamină pregătită pentru utilizare și o folie de staniol în interiorul căreia se afla grame de substanțe narcotice.

În aceeași zi, polițiștii l-au reținut pe liderul grupului, asupra căruia precum și în interiorul spălătoriei auto, care-i aparține, au fost depistați 4 000 de lei proveniți din comercializarea drogurilor, o armă de model „Mauser”, deținută ilegal, precum și suporturi din staniol și plastic pe care sînt evidente urme de droguri.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru „Circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă închisoare de pînă la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By