Doi studenți moldoveni, la pușcărie: Au sustras peste un milion de lei de pe conturile mai multor bănci

carduri

Doi studenți din capitală au fost condamnaţi pentru sustragere a peste un milion de lei de pe conturile mai multor bănci din SUA, Brazilia, Ucraina şi alte ţări prin intermediul cardurilor bancare false.

Inculpaţii copiau și stocau datele cu caracter personal al deţinătorilor de carduri, după care puneau în circulație carduri bancare false. În total, aceștia au fabricat peste 1000 de carduri, majoritatea aparținând băncilor comerciale din SUA. Astfel, prin intermediul acestor carduri, în perioada lunilor aprilie – mai 2013, au fost sustraşi aproximativ 1,2 milioane lei, celelalte încercări de a sustrage aproximativ 2 milioane de lei însă au eşuat.

De asemenea, în urma perchezițiilor efectuate în patru apartamente ale inculpaţilor, a fost identificat laboratorul în care erau fabricate cardurile bancare şi mijloace bănești în diferite valute.

Menţionăm că ambii inculpaţi au mai fost în conflict cu legea.

Pentru comiterea furturilor, tentativelor de furt şi punerea în circulaţie a cardurilor false, recent, prin sentinţa Judecătoriei sect. Centru, inculpaţii, cu vârstele de 22 şi 23 de ani, au fost condamnaţi la 9 ani şi 6 luni şi, respectiv, 8 ani închisoare.

You may also like

Comments are closed.

By