8 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

Doi studenţi la chimie, acuzaţi de prepararea drogurilor

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Un student şi o studentă, ambii din cadrul facultăţii de chimie a Universităţii de Stat din Moldova, au fost puși sub învinuire pentru prepararea şi punerea ilegală în circulaţie a substanţelor narcotice şi psihotrope.

Potrivit procurorilor, cei doi au amenajat un laborator improvizat la vila unuia dintre ei din comuna Tohatin. Astfel, în noaptea de 4 spre 5 martie curent, aceştia au transportat materie primă şi precursori în vederea preparării în proporţii deosebit de mari a substanţei psihotrope – amfetamină. În rezultatul percheziţiei efectuate de procurori, de comun cu angajaţii Direcţiei Antidrog din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii, la vila menţionată au fost depistate şi ridicate precursori (acid azotic, acid acetic, acid sulfuric, acetonă şi alte substanţe care nu sunt prezente în circuitul liber) vase din sticlă, colbe de diferite dimensiuni, cîntare şi pachete din polietilenă pentru dozarea substanţelor narcotice, precum şi două plicuri care conţineau amfetamină în proporţii deosebit de mari.

La demersul procurorilor, studentul a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 zile, iar colega acestuia – în arest la domiciliu pe un termen de 30 zile.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img