De ce Usatîi neagă propriul slogan de campanie “VREM PREȘEDINTE ALES DE POPOR”?

img_0679-750x410

Dupa scandalul Usatii-Dodon am trecut pe langa oraselele lor din Centru. Pe gardurile ocupate de bannerele cu sloganele de campanie ale Partidului condus de Renato am observat si mesajul “Vrem Presedinte ales de Popor”.

Acest slogan de campanie apartine Partidului Nostru, lui Renato Usatii si colegilor sai de partid. Nu este pus pe gard fara stirea lor. Ba chiar este un mesaj pus in inaintat de protestatari cateva saptamani in urma. Inclusiv alegerea presedintelui prin vot universal a fost motiv de proteste. De ce Renato s-a lepadat de acest deziderat?, se întreaba blogerul Corneliu Gandrabur.

Ziceam zilele trecute ca Platforma DA nu a dorit niciodata alegerea presedintelui prin vot direct. Iata ca nici Renato Usatii nu doreste acest lucru. Ei doar si-au batut joc de dorintele oamenilor, pentru a acumula puncte si increderea electoratului. Urat de tot.

Vedem ca de hotararea Curtii Constitutionale se bucura numai socialistii. PSRM a ramas ferm pe pozitie si chiar apreciaza ca art.78 a fost modificat, inclusiv sub influenta protestelor stradale. Pentru socialisti este de neinteles pentru ce PDA si PN-ul lui Renato nu accepta restituirea dreptului de a alege singuri presedintele, mai ales ca aceasta cerinta a fost scandata in PMAN cateva duminici la rand. Mai mult, PDA se lauda ca in septembrie anul trecut peste o suta de mii au cerut alegerea presedintelui prin vot direct. Cand a mai fost o asemenea “Mare Adunare” la care s-au modificat cerintele? A fost?

In tot acest scandal atestam si alunecari de teren sub picioarele lui Renato. El a sperat ca Parlamentul va vota presedintele inainte de pretrecerea Referendumului, respetiv sa aiba ragaz de 4 ani de zile pentru a atinge varsta legala necesara candidatilor, iar alegerile directe sa fie numite tocmai dupa expirarea mandatului noului presedinte ales prin vot parlamentar. Iata ca, ma repet, Curtea a stricat ecuatia lui Renato. Falesteanul turba la TV si radio ca decizia CC este de fapt inca o lovitura indreptata impotriva sa, de parca toti trebuie sa astepte ziua cand Renato va implini 40 de ani. Cata neobrazare!

Intelegem spre ce a batut Renato si unde bate in continuare. Colaborarea cu PDA si Topii i-a spalat toata materia cenusie, oricum mai mult neteda. Parca de la inceput gandea mai exact si lucid, insa acum spune doar ce auzim si de la Nastasi, Dolganiuci, Botati si Natase. A disparut independentul Renato Usatii. Acum el este in slujba Topilor si, din cate am observat, s-a inrolat in armata de protectori ai lui Vlad Filat (Filat nu mai este oligah in opinia lui falesteanului).

Probabil acum este si momentul cand activul PSRM ar trebui sa decida un divort de Renato. Nu poti sa-l mai consideri partener pe omul care la fiecare doua saptamani ataca colegii. Renato nu este partener de nadejde, mai ales cand se leapada si de propiile scopuri de partid.

Balabol va fi balabol si in Africa!

sursa: gandrabur.net

You may also like

Comments are closed.

By