Cum au reușit atacatorii să introducă bombele în aeroportul din Bruxelles

bruxelles

Atacatorii din aeroportul internațional din Bruxelles, unde două explozii au făcut cel puțin 14 morți marți dimineață, transportau bombele lor în valize pe cărucioare, a declarat pentru AFP, în timpul serii, primarul comunei unde este situat aeroportul.

„Au venit cu un taxi, bombele lor erau în valize. Au pus valizele în cărucioare. Primele două bombe au explodat”, a declarat primarul din Zaventem, Francis Vermeiren. „Al treilea și-a pus de asemenea valiza pe un cărucior, dar el trebuie să fi intrat în panică, aceasta nu a explodat”, a adăugat el, citează jurnalul.ro.

Prezența posibilă a trei atacatori a fost de asemenea evocată de parchetul federal belgian, care a precizat că al treilea, singurul care ar fi supraviețuit, era „căutat în mod activ”. „Doi au comis probabil un atentat sinucigaș”, a declarat procurorul federal Frédéric Van Leeuw într-o conferință de presă în timpul serii.

Echipele de deminare au intervenit la amiază pentru a detona al treilea dispozitiv în aeroport.
Francis Vermeiren a explicat pentru France Presse că a mers la fața locului la zece minute după atacuri, unde a asistat la o „situație de război, îngrozitoare, cumplită de trăit”.

După dubla explozie, produsă în jurul orei 8.00 (7.00 GMT) în sala de înregistrare a plecărilor, aeroportul internațional a fost închis și sute de călători au fost primiți în sala de sport a comunei Zaventem.

You may also like

Comments are closed.

By