Culmea cinismului: Hoțul aduce victimele să-i ceară eliberarea

deportati

Cinismul fostului premier Vlad Filat nu mai are margini. După ce a furat o țară întreagă de o optime din Produsul Intern Brut i-a adus pe reprezentanții celei mai necăjite părți a societății – pensionarii, să-i apere interesele.

Câțiva bătrânei au venit joi la Judecătoria Buiucani pentru a cere eliberarea lui Filat. Aceștia sunt membri ai Asociației Deputaților, asociație despre care se spunea anterior că ar fi apropiată de PLDM, în special președinta acesteia. Cel mai grav este că Filat a îndrăznit le ceară oamenilor susținerea, asta după ce le-a făcut.

deportati5

Probabil că acei pensionari nu au auzit declarațiile procurorului Adriana Bețișor care preciza că dosarul lui Filat este legat direct de miliardul furat.

Amintim că din cauza miliardului de dolari, furat din sistemul bancar, au fost lichidate trei bănci, inclusiv Banca de Economii unde bătrânii își primeau pensia, iar unii dintre ei își mai țineau micile economii „pentru înmormântare”. Din aceeași cauză leul s-a devalorizat, astfel că puterea de cumpărare a pensionarilor care și așa era mică, a scăzut și mai mult. Astfel că e greu e crezut că celor care din cauza lui Filat practic nici nu le mai ajunge de o coajă de pâine ar veni din propria inițiativă să-l apere.

Închipuiți-vă un pensionar care vine să-i ceară judecătorului eliberarea celui care cu o noapte în urmă i-a furat tot ce avea pe lângă casă. Probabil nimeni nu-și poate imagina așa ceva. Cu excepția lui Vlad Filat, desigur, care, se pare, nu s-a lecuit de grandomanie nici după cinci luni în penitenciar. Probabil nu sunt atât de rele condițiile acolo, după cum se plânge avocatul.

You may also like

Comments are closed.

By