Circa 11 kg de hașiș, depistate într-un autobuz de pe ruta Portugalia-RM

pic_6588

În această dimineață, în jurul orei 08.15, pe pista de intrare în țară a punctului de trecere Leușeni, polițiștii de frontieră și inspectorii vamali au supus unui control suplimentar un autocar de model Scania Century cu remorcă, ambele înmatriculare în Republica Moldova. Unitatea de transport se deplasa din Portugalia în Republica Moldova, având la bord trei şoferi și 18 pasageri.

Unitatea de transport a fost scanată cu raze nedestructive X-Ray. În rezultatul prelevării imaginilor au apărut suspiciuni la conţinutul unui bagaj. În acest sens, echipa comună de control, formată din polițiștii de frontieră și inspectorii vamali, a dispus efectuarea unui control fizic amănunțit.

Astfel, pe rafturile destinate pentru bagajele de mână, în regiunea locurilor 27-28, a fost depistat un pachet de polietilenă de culoare albă. În interior era o o geantă pentru calculator, în care erau ticsite substanțe narcotice. O cantitate de brichete, sub formă dreptunghiulară, presupuse a fi haşiş, cu greutatea de 10,5 kg. Drogurile au fost ridicate și transmise spre expertiză.

Pe acest caz fost pornit dosar penal, în baza art. 248, p.5 lit. b și d, Cod Penal al Republicii Moldova.

pic_6594_0

pic_6595

pic_6596

pic_6597

You may also like

Comments are closed.

By