12 C
Chișinău
Sunday, April 18, 2021

UPDATE // Cel de-al treilea suspect în atacurile de la Bruxelles, NU a fost identificat

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

UPDATE 14.14: Al treilea terorist care voia să se arunce în aer și a renunțat nu a fost identificat, a anunțat procurorul general al Belgiei, care a confirmat identitatea celor doi atacatori care s-au detonat – frații Khalid si Ibrahim El Bakraoui.

Ibrahim El Bakhraoui s-a aruncat în aer la aeroport, în timp ce fratele lui, Khalid, s-a detonat la metroul din Maelbeek, conform RTBF, care citează surse din Poliție.

12.40 Najim Laachraoui, suspectat că a participat la atacurile care au avut loc marţi pe aeroportul din Bruxelles, a fost arestat, însă Parchetul federal nu a confirmat încă această informaţie, potrivit site-ului dhnet.be.

Acesta ar fi fost arestat în comuna Anderlecht, situată în apropiere de Bruxelles.

Bărbatul, plecat în Siria în februarie 2013, era căutat de poliţie începând cu data de 4 decembrie. Urme din ADN-ul său au fost găsite “pe un material exploziv folosit în atacurile” care au avut loc la Paris în noaptea de 13 spre 14 noiembrie, soldate cu 130 de morţi.

Amintim că Najim Laachraoui este unul dintre cei trei bărbați, suspectați că ar fi comis atacurile de la Bruxelles. Cei trei au fost surprinși de camerele de supraveghere. Ei duceau pe cărucioare câte o geantă în care s-ar fi aflat obiectele explozibile, două dintre care au fost puse în funcțiune. În imagine se vede că cei doi bărbaţi îmbrăcaţi în negru poartă pe mâna stângă câte o mănuşă. Conform unor surse, mănuşile le-ar fi permis să ascundă declanşatorul unei bombe sau centuri explozive.

atacatori

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img