Bruxelles // Aeroportul Zaventem va fi complet operațional în câteva luni

_88893885_pilger

Aeroportul Zaventem va fi complet operațional în câteva luni, a anunțat directorul Arnaud Feist. În acest timp, aeroportul va fi redeschis parțial miercuri, la o săptămână și o zi de la atentatele teroriste.

Arnaud Feist a declarat că aeroportul va funcționa la o capacitate de doar 20%, relatează BBC News, citat de Libertatea.

Compania care operează aeroportul Zaventem a anunţat că efectuează marţi teste pentru a determina dacă reparaţiile temporare sunt satisfăcătoare pentru siguranţa pasagerilor. Mai mult de 800 de angajaţi s-au întors la muncă pentru a testa o zonă de check-in temporară. De asemenea, au fost implementate noi măsuri de securitate în clădirea temporară şi bagajele pasagerilor vor fi verificate înainte de a ajunge în terminalul de plecări.

Aeroportul Zaventem se va deschide doar dacă obţine aprobarea executivului şi nu va putea depăşi un trafic de 800-1000 de pasageri pe oră, în timp ce traficul era de cinci ori mai mare înainte de atentate, notează News.ro.

”Structura temporară nu are capacitatea să absoarbă numerele pe care le înregistram înainte de atentate. Deşi structura clădirii este intactă, vom reconstrui totul, de la sistemul de aer condiţionat la birourile de check-in. Totul va dura câteva luni”, a precizat CEO-ul aeroportului Zaventem.

Săptămâna trecută, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 35 de persoane, iar peste 300 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

You may also like

Comments are closed.

By