Avion DETURNAT în Cipru // Autorul – un cetățean egiptean // FOTO /VIDEO

egg-thumb-large-thumb-large

Autorul deturnării în Cipru a avionului companiei EgyptAir care efectua o cursă pe ruta Cairo-Alexandria este cetățean egiptean și se numește Ibrahim Samaha, a anunțat marți agenția egipteană de presă MENA.

Agenția egipteană a mai relatat că bărbatul ocupa locul K38, menționează Reuters, citată de Agerpres.

Și televiziunea de stat din Egipt, citată de publicația britanică The Telegraph, l-a identificat pe individ drept Ibrahim Samaha. Sursa citată a transmis că individul ar fi cerut ”azil politic” și un translator, în caz contrar amenințând că își va detona centura cu explozibili pe care o are asupra sa.

Egyptair hijacker

(în foto: autorul deturnării, Ibrahim Samaha, de 27 de ani)

Pe de altă parte, compania EgyptAir a anunțat că, în urma negocierilor cu atacatorul, a obținut eliberarea tuturor pasagerilor aflați la bordul avionului deturnat.

egyptair-ms181-hijack-passengers-release

32A27E8A00000578-3513434-image-a-2_1459240012884

32A27E7800000578-3513434-image-a-3_1459240021204

Totodată, Ministerul Aviației Civile din Egipt a precizat într-un comunicat de presă că pilotul zborului 181, căpitanul Amr al-Jamal, a informat autoritățile din controlul traficului aerian că avionul a fost amenințat de un pasager care susținea că avea asupra lui o centură cu explozibili și care a cerut ca avionul să își schimbe traseul și să se îndrepte spre Cipru.

Erau 81 de pasageri la bordul avionului de tip Airbus 320, a anunțat ministerul egiptean, contrazicând informații transmise anterior de oficiali egipteni care relataseră că la bordul aparatului se aflau 55 de pasageri și membri ai echipajului.

Menționăm că incidentul a avut loc în această dimineață. Un avion a decolat de la Alexandria, însă după decolare, o persoană de la bordul aeronavei a anunţat că poartă o centură explozivă. Potrivit unor oficiali de la Ministerul egiptean al Aviaţiei Civile, căpitanul ar fi contactat controlul traficului aerian şi a anunţat că piraţii aerului au cerut ca avionul să aterizeze în Cipru.

You may also like

Comments are closed.

By