Atentatele de la Bruxelles // Avocatul lui Fayçal Cheffou: El nu este „bărbatul cu pălărie”

61790126

Fayçal Cheffou, inculpat pentru asasinat terorist în atacurile de la Bruxelles şi eliberat luni, are un alibi credibil şi nu este „bărbatul cu pălărie” care apare în înregistrările camerelor de supraveghere de pe Aeroportul Bruxelles-Zaventem de dinaintea exploziei, a declarat marţi avocatul său, citează Mediafax.

Potrivit lui Olivier Martins, niciun element de expertiză – amprente sau urme de ADN – nu permite ca Fayçal Cheffou să fie legat de atacul de la Bruxelles-Zaventem, iar clientul său a fost inculpat în baza unei mărturii – a şoferului unui taxi care i-a condus pe presupuşii kamikaze la aeroport, relatează Reuters online.

Fayçal Cheffou, eliberat la patru zile după ce a fost arestat, a fost prezentat de unele instituţii media ca fiind bărbatul ce apare în imagini – îmbrăcat cu o haină deschisă la culoare, care purta o pălărie şi împingea un cărucior de bagaje – alături de cei doi bărbaţi care s-ar fi detonat.

atacatori

„El (Cheffou) se afla acasă, iar acest lucru a putut să fie confirmat prin apeluri telefonice”, a declarat Olivier Martins. „Este posibil să se confirme că avea asupra sa telefonul mobil în acel moment (al atacului) şi că în acel moment se afla acasă”, a continuat avocatul.

În urma celor trei explozii, două în aeroport și una în stația de metrou, au făcut 35 de morţi potrivit ultimului bilanţ, revizuit luni în creştere.

You may also like

Comments are closed.

By