Angela Filat-Gonța a transmis intimidările lui Filat la adresa martorilor

gonta-filat

Fostul premier Vlad Filat a transmis scrisori clandestine din penitenciar pe numele martorilor în care le indica ce trebuie să facă în interesele companiei Caravita, pe care, din câte se dovedește, era administrată de nașul său de cununie în interesele financiare ale lui Vlad Filat, susține procurorul Adriana Bețișor.

„Au fost și scrisori clandestine expediate de către inculpat către martori, prin intermediul avocaților, în vederea anumitor acțiuni pe care trebuie să le facă în interesul companiei Caravita”, a declarat Adriana Bețișor, precizând că anume astfel de argumente au stat la baza cererii de prelungire a mandatului de arest pe numele lui Filat și nu doar cele două mesaje publicate pe contul personal al lui Filat de Facebook, așa cum susține avocatul acestuia.

Adriana Bețișor a declarat că mai persistă riscul ca Filat să încerce să intimideze și să influențeze martorii, iar cele două mesaje pe Facebook publicate în ultima săptămână sunt o dovadă elocventă în acest sens. Ea a precizat că Filat a recunoscut că cele două mesaje îi aparțin și, se pare, au fost transmise administratorului contului de către soția sa (Angela Gonța) și de către avocat.

Adriana Bețișor a precizat că acele mesaje depășesc limita legală. „Se fac intimidări de martori. Este foarte cert mesajul expediat celor care trebuie să vină în ședință, chiar foști colegi”, a declarat ea.

Totodată, procurorul a menționat că apărarea continuă să tergiverseze intenționat examinarea cazului. Cu toate acestea, marți s-a reușit audierea a trei martori care au confirmat faptul că Filat utiliza carduri bancare alimentate cu bani furați de la Banca de Economii, confirmând că o parte din acești martori sunt din anturajul lui Șor.

De asemenea, Ariana Bețișor a precizat că în prezent continuă documentările în privința instituțiilor care au fost finanțate cu bani furați de la BEM, printre acestea fiind și mijloace mass-media.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By