Vlad Filat rămâne în arest. Popa: Este deținut absolut ilegal

filat ipn

Fostul premier, Vlad Filat rămâne în arest. Magistrații Curții de Apel au respins astăzi recursul avocaților acestuia care spun că este o decizie ilegală.

„Este o decizie ilegală și absolut nefondată. Suntem șocați de atitudinea acestor instanțe. Se fac abuzuri grave și se încalcă drepturile clientului nostru, Vald Filat. Președintele PLDM, Vlad Filat este deținut absolut ilegal în aceste zile, în Penitenciarul 13 deoarece odată cu intrarea în vigoare a deciziei Curții Constituționale, mandatul de arest de 90 de zile a încetat. El încetează de drept și conform art.195 din Codul de Procedură penală, el trebuie eliberat. Înalta Curte a explicat clar că mandatele stabilite pe un termen de 90 de zile, urmează a fi ajustate deoarece contravin Cosntituției, art.25. Prin urmare, instanțele de judecată urmează să se expună asupra temeiniciei deținerii în arest, în cazul de față a domnului Filat… Următoarea ședință în cadrul căreia urmează să-i fie aplicată o nouă măsură de arest va avea loc la 1 martie. Până atunci, Vlad Filat trebuie să fie liber”, a declarat avocatul Igor Popa.

Vlad Filat a fost reţinut la 15 octombrie 2015 de ofițerii CNA imediat după ce deputații i-au retras imunitatea de deputat. Filat este acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

imagine arhiva: ipn.md

You may also like

Comments are closed.

By