VIDEO din avionul Airbus A321, la bordul căruia a avut loc o explozie, în timpul zborului

UPDATE // Bărbatul care a căzut din avion a fost găsit la 30 km distanță de Mogadishu, capitala Somaliei.

Incidentul a avut loc la bordul aeronavei Airbus A321 al companiei somaleze Daallo Airlines. La doar cinci minute de la decolare, s-a produs o explozie. 

Potrivit presei internaţionale, aeronava se afla la aproximativ 4200 metri altitudine când o explozie devastatoare s-a produs la bord. Martorii oculari au povestit că au văzut un bărbat, cuprins de flăcări, care a zburat prin gaura produsă în fuselaj.  Avionul, care se îndrepta spre Djibouti, capitala statului cu acelaţi nume din Cornul Africii, s-a întors pe aeroportul din Mogadishu.

Din informaţiile oficiale, alte două persoane au fost rănite uşor.

Potrivit CNN, reziduurile găsite la locul exploziei indică posibilitatea ca aeronava să fi fost ţinta unui act terorist.  “Cred că a fost o bombă. Din fericire, nu am pierdut controlul asupra aparatului şi am reuşit să ne întoarcem la sol. Nu am păţit aşa ceva în toată cariera mea. Slavă Domnului că am reuşit să ducem avionul la sol”, a declarat pilotul aeronavei, Vladimir Vodopivec, 64 de ani, originar din Serbia.

avion1 (1)

Deputatul somalez Awale Kullane, care este şi ambasador ONU, s-a aflat şi el în Airbusul devastat de explozie. “S-a auzit o bubuitură îngrozitoare şi câteva secunde nu s-a văzut nimic din cauza fumului”, a scris oficialul somalez pe Facebook, unde a postat şi un filmuleţ din avion, dar pe care ulterior a fost îndepărtat. În aeronavă se aflau 74  de pasageri în momentul producerii exploziei, informează CTV News, citează evz.ro.

You may also like

Comments are closed.

By