Usatîi aruncă țara în TUMAN

usatii

Moscova a decis să meargă la „va banc” și a început punerea în aplicare a operațiunii „Tuman” despre care presa a scris acum două săptămâni. Deși Renato Usatîi infirma atunci veridicitatea acestor informații, observăm că planul este aplicat cu strictețe.

Pentru toți a devenit clar că protestele s-au dezumflat. Pe de o parte, susținătorii Platformei DA s-au dezamăgit de liderii acesteia după ce au dat mâna cu Usatîi și Igor Dodon și le-a cedat Piața Marii Adunări Naționale, pe de altă parte, lumea a înțeles că statul în stradă, blocarea drumurilor și devastarea parlamentului nu ajută cu nimic la ieșirea țării din criză, reducerea tarifelor sau majorarea salariilor și pensiilor. Oamenii au plecat acasă, dar instigatorii au rămas cu misiunea neîndeplinită, fapt ce nu-i aranjează pe comanditari. Cei care stau în spatele Platformei DA, adică cei din clanul Țopa, au înțeles însă că nu mai au ce face și au pierdut din nou partida. Moscova, care are însă mai multe resurse și „idioți utili” la Chișinău a decis punerea în aplicare a planului „B” sau operațiunii „Tuman”, adică preluarea forțată a puterii și deturnarea parcursului european al Republicii Moldova pentru a o menține în sfera sa de influență.

Amintim că potrivit documentelor secrete dezvăluite acum două săptămâni de Realitatea TV, doi dintre organizatorii protestelor de la Chișinău, liderul socialiștilor Igor Dodon și cel al formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, ar primi indicații directe de la administrația președintelui rus, Vladimir Putin. Prin aceasta se explică și vizitele atât de dese ale politicienilor la Moscova.

Dodon și Usatîi sunt coordonați de oameni diferiți. Unul dintre ei ar fi șeful Direcției prezidențiale privind relațiile interculturale și interregionale cu statele străine, Vladimir Cernov, ex ofițer KGB. Doar că cei doi politicieni au roluri diferite. Renato Usatîi este element destabilizator și este instruit ca atare. Igor Dodon trebuie însă să acționeze ca o opoziție constructivă. Mai mult, potrivit indicațiilor directe de la Kremlin, Dodon și Usatîi ar trebui să provoace cu orice preț alegeri anticipate în Republica Moldova.

Iar Usatîi și-a luat rolul în serios. Deși nu avea niciun motiv acesta a organizat o adevărată „cumetrie” la Judecătoria sectorului Râșcani. Motivul invocat? – reținerea lui Grigore Petrenco, eveniment care s-a produs cu aproape jumătate de an în urmă, iar Usatîi și-a adus aminte abia acum despre fostul său partener la alegerile din 2014.

După cum au derulat evenimentele este clar că motivul a fost cu totul altul – Usatîi și-a chemat trupele pentru ultima verificare, iar mesajele pe care le-a transmis au fost extrem de clare: a venit timpul de atac. Nu în zadar Usatîi a amenințat că „trebuie să spargem dinții” guvernării și să o trimitem „la naiba”.

Tânărul politician își dă bine seama că în orice țară, pentru comportamentul său ar sta ani buni la pușcărie. De asta a trecut din nou la amenințări că va distruge „hotelul Nobil”.

După ce mai mulți protestatari violenți de la acțiunile din spatele parlamentului din 20 ianuarie au fost identificați de poliție, luni la Judecătoria Râșcani, „cei mai activi” purtau măști medicinale pe față. Pentru a reduce „riscul de îmbolnăvire”, susține Usatîi, dar pentru toți e clar destinația acestor măști. Atacul a început. Va rezista și de această dată Republica Moldova?

sursa: Democracy.MD

You may also like

Comments are closed.

By