Usatîi ar putea râmâne fără bani în conturi

usatii

Ministerul Afacerilor Interne a obligat prin judecată toate instituțiile financiare să prezinte informații despre conturile bancare și depozitele odiosului bancher-raider Renato Usatîi, potrivit portalului www.crimemoldova.com, care citează “Prestupnaia Rossia”.

Mai mult, în scurt timp toate conturile infractorului vor fi arestate în cadrul investigațiilor e contrabandă, principalul figurant al cazului fiind Renato Usatîi.

Unor proceduri similare vor fi supuse conturile și depozitele părinților săi, ale surorii și fostei soții.

Usatîi s-a referit la această situație pe unul din conturile sale pe o rețea de socializare. “Poliția moldovenească a obligat toate instituțiile financiare să prezinte informații privind conturile mele și depozitele bancare, urmând a fi arestate. Pe lângă blocarea conturile, săptămâna viitoare sunt planificate percheziții la părinți, la soră și la fosta soție”. Iar la finalul mesajului și-a cerut iertare de la rude ”pentru ceea ce se întâmplă”, a scris Usatîi.

În prezent, omul de afaceri, care a devenit principalul bănuit în dosarul penal, a plecat la Chișinău. “Menționăm că cea mai mare parte a timpului Usatîi o petrece în Rusia, la vila sa din regiunea Moscovei, care la fel ca întreaga sa avere au fost agonisite prin muncă asiduă în cadrul brigăzii “solnțevskaia”, menționează “Prestupnaia Rossia”.

“Prestupnaia Rossia” de câțiva ani efectuează propria investigație a activității banditești a lui Usatîi. Anume pe paginile acestui site au fost în premieră publicate înregistrări ale convorbirilor telefonice în care Usatîi vorbește cu reprezentanții grupării de tip mafiot “solnțevskaia” și planifică crima care în martie 2012 afectează Marea Britanie. Este vorba de atentatul asupra omului de afaceri rus Gherman Gorbunțov, comis la Londra. De asemenea, Usatîi este implicat în preluarea forțată a averii străine și falimentarea unor bănci.

sursa: Democracy.MD

You may also like

Comments are closed.

By