Ursachi: Eliberarea lui Petrenco și colegilor săi este o crimă

Screenshot_6

Avocatul grupului Petrenco, Ana Ursachi consideră că decizia judecătorilor pronunțată luni în privința lui Grigore Petrenco și a colegilor săi este o crimă. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Politica de la TV7.

Avocatul susține că decizia judecătorilor este ilegală. “Faptul că ei au fost mutați în arest la domiciliu este o crimă făcută de cei 3 judecători”, a spus Ursachi. În replică, socialistul Ion Ceban i-a spus Anei Ursachi că ea face această concluzie în calitate de jurist, însă ca om este important că astăzi Petrenco și colegii săi sunt acasă lângă familiile lor.

Grupul Petrenco, din care face Grigore Petrenco și alți 5 colegi de-ai săi au fost mutați luni din pușcărie în arest la domiciliu, sub garanția deputaților PSRM. Decizia a fost luată de către magistraţii de la Judecătoria Râşcani dupa un demers al deputatilor socialiști înaintat săptămâna trecută.

Reamintim că grupul Petrenco a fost reținut la protestul organizat pe 6 septembrie în fața Procuraturii Generale, după altercații cu forțele de ordine. Potrivit poliției, protestatarii lui Petrenco a dorit să intre cu forța în clădirea procuraturii și să instaleze abuziv corturi.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By