Un student de la Universitatea Tehnică – hackerul de temut din Moldova

hacker

Procuratura Generală, de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate şi Inspectoratul General al Poliţiei au reţinut un tînăr, bănuit de colectarea de informaţii care constituie secret comercial şi bancar prin sustragerea de informaţii, divulgarea ilicită şi utilizarea informaţiilor ce constituie secret comercial şi bancar, fără consimţămîntul proprietarului informaţiei.

Tânărul și-a desfășurat ”activitatea” pe parcursul anului 2015 – începutul anului 2016. Acesta, utilizând sisteme şi reţele informatice, a atacat şi a copiat informaţii din bazele de date a sute de companii şi instituţii, inclusiv din domeniul financiar-bancar şi mass-media, pe care, ulterior, le-a publicat pe propriul blog (http://bratka-test.blogspot.md/).

Învinuitul, în vîrstă de 20 de ani, este student în anul I la Universitatea Tehnică din Moldova şi este locuitor al raionului Anenii-Noi. Fiind audiat de procurori, acesta şi-a recunoscut vina de cele incriminate.

La moment, individul are interdicţia de a părăsi ţara. Pentru această infracţiune, norma penală prevede amendă de pînă la 80 mii lei sau închisoare de cel mult 6 ani, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.

You may also like

Comments are closed.

By