Ultima speranță a lui Filat a fost îngropată de ”ce e val ca valul trece”

butnaru

Unul din susținătorii deschiși ai Platformei DA și al liderului acesteia, Andrei Năstase, care mai este și finul de cununie și avocatul oligarhului Victor Țopa, încearcă să schimbe macazul, după ce protestele care au eșuat, scrie jurnalistul Vasile Grozavu.

Val Butnaru a sărit din echipa lui Iurie Roșca, pe care l-a și cununat, în cea a lui Mircea Snegur. Apoi a susținut activ proiectul politic al lui Vlad Filat, uitând de deontologia jurnalistică, iar mai apoi a ajuns la clanul Țopa, menționează autorul.

Pe Filat nu l-a criticat nici după ce s-a dovedit că a participat la furtul miliardului din sistemul bancar. Iar asta pentru că, din câte se pare, Filat a finanțat „Jurnal” TV, apoi i-a cedat pachetul de acțiuni lui Victor Țopa, înainte de a fi băgat la pușcărie.

„Nu trebuie să avem dubii că Butnaru nu face parte din afacere. El e membru al echipei lucinschistă pro-imperială și antiromână. Pentru el nu va constitui o dificultate să-l cânte și pe Dodon. Degrabă Butnaru îi va zăpăci pe oameni, inoculându-le ideea că drumul nostru către București și Bruxelles trebuie să treacă prin Moscova, fiindcă așa vor Godon și Năstase”, scrie jurnalistul.

Vasile Grozavu amintește că inițial Butnaru împreună cu alți lideri ai Platformei DA au mințit oamenii ca să se adune la miting, mai apoi și-au cerut scuze de la ruși pentru că au fost ofensați, după care i-au fluierat pe Eugen Doga și Nicolae Dabija, i-au eliminat din piață pe unioniști, ca mai apoi să se unească cu partidele lui Igor Dodon și Renato Usatâi. Acum, când protestele s-au dezumflat, cei de la Platforma DA vorbesc din nou despre unire, doar că una „inteligentă”.

„Acum, după ce a văzut că oamenii se pronunță categoric împotriva mârșavei coaliții cu cel care vrea sa dezmembreze R.M. în patru și să nu mai realizăm niciodată visul de secole, fariseul negru (Val Butnaru) începe a ne zăpăci cu Unirea inteligentă. Nu-l mai crede nimeni. Individul a distrus întotdeauna când a trebuit să construiască. Așa a procedat cu Roșca, cu Filat, așa va încheia și cu A.Năstase. I-au rămas Dodon și Usatâi. Cu ei va realiza Unirea, înălțând un Zid chinezesc la Prut”, concluzionează Grozavu.

sursa: puterea.info

You may also like

Comments are closed.

By