10 C
Chișinău
Wednesday, April 14, 2021

Sondajul CBS-AXA // Usatîi a plătit bani grei pentru a se răzbuna pe Dodon

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Presa de la Chișinău a fost plină astăzi de cifre prezentate de CBS-AXA, compania care susține că a realizat din resursele sale un sondaj de tip omnibus, însă nimeni nu s-a interesat de ce i-ar trebui unei companii private să cheltuiască banii proprii pentru a realiza o cercetare sociologică? Potrivit surselor noastre, acest sondaj a avut un finanțator care a “investit” sume mari pentru a ieși bine și nu doar la un compartiment, dar absolut la toate în care era posibil.

Dacă aruncă cineva doar un ochi peste rezultate poate înțelege din prima cine are de câștigat. Este vorba de politicianul Renato Usatîi, cel care a fondat și un partid, spunându-i al “Nostru”. Surse sigure susțin că sondajul a fost făcut la comanda lui Usatîi și Victor Țopa prin intermediul Platformei Demnitate și Adevăr. Usatîi a plătit bani grei pentru acest sondaj nu doar pentru a-și resuscita imaginea, dar și pentru a se răzbuna pe Igor Dodon, liderul PSRM, care deși oficial îi este partener politic, dar de facto îl consideră cel mai mare rival, pentru că ambii pretind la același electorat.

Din câte se spune, în formula magică, participă și Victor Țopa, iar următorul sondaj de acest gen ar trebui să scoată Platforma Demnitate și Adevăr în fața socialiștilor.

Faptul că sondajul a fost plătit de Usatîi, o demonstrează toate datele relevante – Usatîi este primul și la încredere și în calitate de candidat la funcția de președinte și eventual viitor președinte, partidul său e primul și la încredere și la intenție de vot. Vorba veche: “numai la “prognoz pogodî” nu apare Usatîi”.

Apropo, chiar primarul de Bălți se lăuda la o emisiune TV cu relația sa de prietenie cu directorul CBS-AXA, Ion Jigău. Iar despre proveniența banilor, probabil nimeni nici nu-și pune problema. Toți cunoaștem că Renato Usatîi este proiectul unor cercuri de la Moscova, potrivit unor surse, e vorba chiar de mafia rusă, care sunt interesate să destabilizeze situația din Republica Moldova.

sursa: Politics.MD

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img