PLDM la un scor catastrofal, cu 0 în față

PLDM1

Partidul Liberal Democrat a ajuns la cel mai scăzut nivel al opțiunii de vot pentru un partid parlamentar din istoria Republicii Moldova. Una din cele mai puternice scăderi a fost în ultimele 4 luni, dacă comparam datele sondajelor din noiembrie și cu cele actuale. Astfel, reiese că din noiembrie și până în februarie PLDM a pierdut 75 % de votanții săi. Reamintim că potrivit ultimului sondaj realizat de compania CBS-AXA, doar 0,5% din respondenți ar vota din nou această formațiune.

În februarie 2015, 14% din cetățeni ar fi fost gata să voteze PLDM în cazul unor alegeri parlamentare, după care numărul acestora a scăzut semnificativ, în special după ce s-a aflat despre jaful in sistemul bancar și presupusa implicare a conducerii formațiunii. Deja în martie 2015 ratingul PLDM era mai mic de 10%, în aprilie – aproximativ 7%, iar în iunie a ajuns la ceva mai mult de 4 la sută.

Încrederea în PLDM a crescut un pic în luna iulie 2015, odată cu învestirea noului guvern, dar imediat după aceasta a început să scadă din nou, astfel că în septembrie, în timpul guvernului Streleț a ajuns din nou la 4%, iar în noiembrie, după reținerea ui Vlad Filat pentru corupție și trafic de influență a înregistrat un nivel al opțiunii de vot de doar 2%.

După ce PLDM s-a retras în opoziție, încrederea în formațiune a scăzut și mai rapid, astfel că din noiembrie 2015 până în februarie 2016 a pierdut încă 75% din adepții săi, astfel că a ajuns la o cotă de 0,5%.

Amintim că în ultima perioadă, după decizia de a se retrage în opoziție mai mulți membri ai PLDM au părăsit formațiunea, fiind în dezacord cu această decizie. Unele reuniuni de partid au fost amânate din cauza lipsei de cvorum, iar recent la o întrunire a aleșilor locali ai formațiunii, marea majoritate a deputaților și consilierilor locali nici nu s-a prezentat.

sursa: moldova.org

You may also like

Comments are closed.

By