Planul anti-european al lui Năstase, realizat pe banii Rusiei

nastase, dodon, usatii

Prin intermediul partenerilor politici ai „pro-europeanului” Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr și al partidului cu același nume, Moscova pompează bani pentru a aduce la guvernare forțele pro-ruse. Despre aceasta vorbesc deja și adepții și susținătorii protestelor din Piața Marii Adunări Naționale.

O spune chiar și jurnalista Cornelia Cozonac, una din membrii Consiliului Marii Adunări Naționale. „Rusia nu stă degeaba, pompează bani prin alte surse și alimentează forțele pro-ruse și în cazul unor alegeri există un risc mare ca aceste forțe să vină la putere și să preia mecanismul corupt, așa cum s-a întâmplat în 2009”, a declarat Cozonac la Jurnal TV.

Este clar faptul că doamna Cozonac s-a referit la Igor Dodon și Renato Usatâi atunci când a vorbit de forțele pro-ruse, iar cei doi sunt în ultima lună principalii parteneri ai lui Andrei Năstase, cel care acum un an a inițiat o platformă sută la sută pro-europeană și care inițial era chiar alături de unioniști. Însă, foarte straniu la prima vedere, la foarte scurt timp Năstase i-a alungat pe unioniști și încet s-a coalizat inițial cu Grigore Petrenco, un adept deschis al Moscovei, lider al mișcării Antifa, apoi cu Igor Dodon și Renato Usatâi. După aceasta le-a cedat celor doi Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde acum aproape 25 de ani în urmă Republica Moldova își proclama Independența față de Moscova, iar acum, înțelegem că are o contribuție directă în sprijinirea acestor două forțe politice și aducerea lor la guvernare.

Interesul Partidului lui Năstase este clar – să dea jos această guvernare, să aducă din nou haosul în țară ca finanțatorul formațiunii și nașul de cununie al lui Năstase – oligarhul Victor Țopa să poată reveni nestingherit în Republica Moldova. Interesul lui Dodon și Usatâi tot este clar – să vină la guvernare, să deturneze parcursul european al Republicii Moldova și să o întoarcă în orbita intereselor Moscovei, așa cum a fost comanda de la Kremlin. Dar ce câștigă cetățenii Republici Moldova după ce aceștia își satisfac interesele?

sursa: Politics.MD

You may also like

Comments are closed.

By