Peste 14 mii de țigarete depistate la frontieră, în weekend

Screenshot_4

În weekend, inspectorii postului vamal Sculeni au descoperit la frontieră peste 14 mii bucăți țigarete de diverse mărci. Bunurile erau dosite în mai multe locuri special amenajate ale mijloacelor de transport, urmând să fie comercializate ilegal pe piața neagră din UE.

Primul caz a fost înregistrat pe sensul de ieșire din țară a postului vamal Sculeni. Marfa a fost găsită într-un microbuz, condus de un cetățean moldovean. Bărbatul transporta colete neînsoțite în Italia și a declarat că transportă doar două pachete de țigări. În urma verificărilor, au fost descoperite peste 8 000 țigarete ”Winston Super Slims”, ascunse în pereții laterali ai compartimentului de marfă.

Screenshot_2

Screenshot_5

Screenshot_1

Celelalte două tentative de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu țigări peste limita legală au fost dejucate la un interval de doar câteva ore, în cadrul aceluiași post vamal.

În baza analizei de risc, colaboratorii vamali au procedat la efectuarea controlului fizic detaliat asupra unui ”Mercedes” și a unui ”Volkswagen Passat, după ce conducătorii celor două autovehicule au declarat că nu au nimic de prezentat controlului vamal

În cele din urmă, în tapițeria pereților laterali și în acumulatorul auto au fost descoperite peste 6 000 țigări, cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Screenshot_3

Produsele urmau să ajungă pe piața neagră din UE, unde bărbații ar fi obținut un profit de peste 2 500 euro.

Țigările au fost confiscate, iar contravenienții vor achita amenzi în valoare toatală de 9 mii lei. În plus, făptașii riscă să rămână și fără unitățile auto implicate în tentativele de fraudă.

You may also like

Comments are closed.

By