PERCHEZIȚII la Primărie! CNA a descins în mai multe birouri // VIDEO

658x0_primaria

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins în această dimineață în mai multe birouri din cadrul Primăriei. În total, au loc 18 percheziţii în cadrul a 35 de cauze penale.

Sunt vizați angajaţi ai Primăriei Capitalei, reprezentanţi ai altor autorităţi locale, vameşi şi agenţi economici, bănuiți de infracţiuni de corupere pasivă şi activă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, este vorba despre oferirea şi perceperea diferitor sume de bani pentru urgentarea unor acţiuni ale reprezentanţilor Primăriei privind recepţia finală a lucrărilor de construcţie efectuate de persoane fizice şi juridice.

În dosar figurează și numele lui Vasile Olaru, şeful interimar al Direcţiei autorizare și disciplină în construcţii, fiind bănuit de corupere pasivă.

”Încă nu cunosc toate detaliile, aproximativ la ora 8.20 mi s-a comunicat că în cadrul unui dosar penal este inițiată o percheziție la direcția autorizare și disciplină în construcţii. După genul de activitate a acestei direcții, ei sunt responsabili de perfectarea și eliberarea autorizațiilor de construcții și recepția finală a construcțiilor. De fapt, șeful Direcţiei autorizare și disciplină în construcţii îndeplinește și funcția de vicepreședinte al comisiei de recepție finală. Aceste două domenii ar putea fi vizate. Altceva vă comunicăm … Probabil o să ne audieze și pe noi și îmi voi da seama unde este veriga slabă …”, a declarat viceprimarul Nistor Grozavu.

video: privesc.eu

You may also like

Comments are closed.

By